Tomi Hugg eteläisen suunnitteludivisioonan johtajaksi

Tomi Head of Division Engineering South ALTEN Finland
, ,

Tomi Hugg on siirtynyt vastaamaan ALTEN Finlandin eteläisen suunnittelupalveluiden divisioonan toiminnasta 3.9.2022 alkaen. Tomin aloittaessa uraansa ALTEN Finlandilla, yritys oli juuri avaamassa pääkaupunkiseudun ensimmäistä toimipistettä. Hugg onkin päässyt seuraamaan ALTEN Finlandin kasvua aivan alkukahinoista asti ja ollut merkittävä osa yrityksen kasvua ja uusia aluevaltauksia.

Tomi Hugg aloitti työskentelyn ALTEN Finlandilla kuusi vuotta sitten. ALTEN haki tuolloin Business Manageria, ja toiminta pääkaupunkiseudulla oli vasta lähtökuopissa. Hugg pääsi yhdessä toisen Business Managerin kanssa perustamaan toimipisteen Espooseen. ”Kun ensin hain Business Managerin paikkaa, en tiennyt millaiseksi roolini muodostuisi. Aloitimme Espoossa aivan tyhjässä toimistossa, joten pääsin mukaan rakentamaan pääkaupunkiseudun toimintaa aivan nollasta”, Tomi muistelee. Alku piti sisällään paljon markkinointia ja tunnettuuden rakentamista niin asiakkaille kuin asiantuntijoillekin. ”Meitä aloitti Espoossa kaksi Business Manageria ja nyt pääkaupunkisedulla työntekijöitä Engineering-puolella on jo reilusti yli 100. Business Managerin roolista siirryin pikku hiljaa urapolulla eteenpäin ja tällä hetkellä vastaan South Divisioonan insinööripalveluista.”

Mikä sai sinut työskentelemään teknologian parissa?

Olen ollut kiinnostunut tekniikasta ja matematiikasta jo lapsena, joka takia insinöörin opinnot olivat minulle luonnollinen valinta. Ja siitä se on lähtenyt. Ala on todella monipuolinen, joka sopii minulle hyvin.

Mitä vinkkejä antaisit niille, jotka haluavat työskennellä teknologia-alalla?

Jos haluat nähdä monipuolisesti kenttää, insinööritoimisto on hyvä vaihtoehto. Insinööritoimistossa pääset kehittämään itseäsi monipuolisesti eri kiinnostuksen kohteiden mukaan ja saat laajemman näkemyksen alasta. On tärkeää löytää omat vahvuudet ja mielenkiinnonkohteet, eikä kannata lannistua, vaikka et heti löytäisi paikkaasi. Tällä alalla tarvitaan monipuolista osaamista ja siinä missä yhdessä työnkuvassa korostuu hyvät kommunikaatiotaidot toisessa, tarvitaan yksityiskohtaisempaa suunnittelutaitoa. Innostu asioista ja kehitä itseäsi aktiivisesti.

Tomi Hugg Head of Division
Luonnossa akkujen lataaminen on Tomin mielestä hyvää vastapainoa intensiiviselle tietotyöskentelylle. (Kuva: Tomin kotialbumi)

Millaista ALTENilla työskentely on? Millainen ALTEN on työnantajana?

ALTENilla saa vapaasti toteuttaa itseään. ALTEN asettaa tietyt raamit, joiden sisällä saa vapaasti päättää mihin suuntaan mennään ja mitä tehdään. ALTEN tarjoaa kansainvälisen työympäristön, josta itse nautin paljon. Meillä on myös todella hyvä ja avoin työilmapiiri.

Miten ALTEN on tukenut sinua työssäsi?

Monella tavalla. Mielestäni ALTENin managerpolku on rakennettu erittäin hyvin. Tykkään siitä, että koko matka on muodostunut valmennusajatuksen ympärille. Missä tahansa roolissa työskentelet, ikinä et jää ilman apua. Myös hyvä ilmapiiri ja yhteinen tekeminen on ollut tärkeää. Tukea s aat niin coacheilta, kun koko tiimiltäsikin. ALTEN tarjoaa myös paljon koulutuksia, jotka tukevat jokaisen omaa kehittymistä.

Kun Tomilta kysytään työn parhaista puolista, hänen ensimmäinen vastauksensa on ihmisten kanssa työskentely, ehdottomasti. ”Tässä työssä pääsee työskentelemään niin asiakkaiden, konsulttien kuin managereidenkin kanssa”, hän kertoo. ”Myös erilaiset onnistumiset tuntuvat tietysti aina palkitsevilta. Onnistumiset asiakkuuksien hoidossa ja ihmisten kehittymisessä, ovat minulle erityisen tärkeitä.” Työssään Tomi kokee motivoivaksi teknologia-alan jatkuvan kehityksen. Nykymaailman menon luoma markkinoiden nopea muutos luo kuitenkin myös haasteita. ”Tässä työssä on pysyttävä nopean muutoksen aallonh arjalla koko ajan. Kiire ja ajankäyttö vaativat hyviä priorisointi- sekä organisointitaitoja”, Tomi pohtii. Mitkä asiat auttavat sinua jaksamaan työssäsi?

Perhe ja monipuolinen liikunta ovat itselleni tärkeitä. Omiin harrastuksiini kuuluu esimerkiksi kuntosali, suunnistus, frisbeegolf, Fat Bike -pyöräily ja kalastus. Erityisesti luonnossa liikkuminen auttaa minua nollaamaan. Lisäksi minulla on kotona käynnissä ikuisuusremontti, jota on ollut käynnissä jo useamman vuoden. Huomaan, että käsillä tekeminen tuo minulle todella hyvää vastapainoa työhöni.

Kerro meille Tomi…


Onko aika ottaa uusi askel urallasi, tulisitko Tomille työkaveriksi? Näet kaikki avoimet työpaikkamme täältä. Seuraa tuoreimpia kuulumisiamme LinkedInissä. Lisäksi löydät meidät Instagramista ja Facebookista.