Testaajasta DevOpsin syövereihin

,

Kolme vuotta sitten Aleksi huomasi työpaikkailmoituksen jossa etsittiin testaajia. Ura alkoikin testausautomaation parissa, josta hän on oman kiinnostuksensa ja erilaisten asiakasprojektien tukemana siirtynyt entistä enemmän DevOpsin suuntaan. Kysyimme Aleksilta hänen urastaan, itsensä kehittämisestä sekä DevOpsin tulevaisuuden näkymistä.

”Olen aina pitänyt pulmanratkonnasta ja sen tuomasta fiiliksestä, kun ongelmaan löytää ratkaisun”, ALTENilla DevOps Engineerinä työskentelevä Aleksi kertoo. ”Myös uuden luominen kiinnostaa. Koodauksessa näkee nopeasti ja konkreettisesti oman käden jäljen. Joko koodi kääntyy tai ei, mutta tuloksen tiedät nopeasti”, hän naurahtaa. Aleksi opiskeli tietoliikennetekniikkaa Aalto-yliopistossa pääaineenaan Communication Ecosystems, valmistuen diplomi-insinööriksi vuonna 2019. ”Koodauksessa ollaan monesti jumissa jonkun asian parissa, joten koodauksesta kiinnostuneen kannattaa valmistautua kokeilemaan ja epäonnistumaan monesti. Se tunne kun lopulta onnistuu, on itsellä se, joka sai jatkamaan ja haluamaan oppia lisää koodauksesta.”

”Koulussa hoin mantraa, ettei minusta koskaan tulisi koodaria, mutta nyt olen täällä, ja olen erittäin tyytyväinen tulokseen. Elämä on liian lyhyt murehtimaan siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta, kun voit tehdä asioita, joista nautit.”

Vaikka ohjelmistokehittäminen on työnä hyvin itsenäistä, ovat hyvät vuorovaikutustaidot Aleksin mukaan tärkeä osa ammattitaitoa. ”On uskallettava koko ajan kysyä, jos tulee kysyttävää. Mitä nopeammin asiassa pääsee eteenpäin sen parempi, se on kaikille”, hän selventää. ”Utelias mieli, hyvä hahmotuskyky ja suuren tietomäärän omaksuminen ovat myös tärkeitä ominaisuuksia. Varsinkin asiakasprojektien alussa tulee suuri tietoryöppy uudesta projektista. Lisäksi työ vaatii kärsivällisyyttä, kun joskus asioiden eteneminen voi viedä useita päiviä. Eikä tietenkään voi unohtaa kielitaitoa ja keskustelutaitoja.”

Vapaa-ajallaan Aleksi kilpailee pituuslyönnissä. (Kuva: Aleksin kotialbumi)

Itsenäinen työskentely myös mahdollistaa paljon, mitä esimerkiksi työntekopaikkaan tai -tapaan tulee. ”Parasta asiakastyössä on vapaus sovittaa asiakkaan kanssa yhteen oma tapa tehdä töitä. Tähän asti olen hyvin pitkälti saanut päättää milloin ja miten teen töitä”, Aleksi sanoo. ”Tämä työtapa on sopinut sekä itselleni että asiakkaalle erittäin hyvin”. Aleksi työskentelee hybridisti; osan viikosta työpäivät hoituvat kotoa käsin, ja osa viikosta hän istuu kollegoiden kanssa Kalasataman toimistolla. ”ALTENilla on hyvin rentoa olla. Täällä kaikki saa olla juuri sellaisia, kuin haluaa”, Aleksi kehuu työyhteisön ilmapiiriä. ”Omalle toimistolle on aina mukava tulla vaihtamaan kuulumisia ja jakamaan elämän syntyjä syviä. Oman toimiston porukka on kuin perhe, johon voi aina luottaa, eikä ole liian suurta ongelmaa, etteikö siihen löytyisi ratkaisua”.

  ”ALTEN pyrkii toteuttamaan työntekijöiden ideat ja halut parhaansa mukaan. Täällä on hyvä olla töissä.”

Päätetyöskentelyn intensiivisyyden vastapainona Aleksi on aktiivinen vapaa-ajallaan. Takana on muun muassa 25-vuotinen golfharrastus, jonka parissa hän kilpaili suurimman osan ajasta. ”Opintojen alettua yliopistolla, jäi golf taka-alalle ja aloin kilpailla pituuslyönnissä. Golfin lisäksi käyn aktiivisesti kuntosalilla ja Crossfitissä, pelaan lentopalloa ja biitsiä, käyn frisbee-golfaamassa”, hän luettelee vaatimattomasti. Viimeisen seitsemän vuoden aikana Aleksi on raivannut tiensä pituuslyönnin Euroopan parhaimmistoon. Viime viikonlopun ELDG finaalissa Aleksi sijoittui viidenneksi ja päätösrankingissa seitsemänneksi parhaana suomalaiskisaajana. Urheilun lisäksi Aleksi viettää aikaa lautapelien parissa, kitaraa soitellen ja tietokoneella pelaten.

Kerro meille Aleksi…


Onko aika ottaa uusi askel urallasi, tulisitko Aleksille työkaveriksi? Näet kaikki avoimet työpaikkamme täältä. Seuraa tuoreimpia kuulumisiamme LinkedInissä. Lisäksi löydät meidät Instagramista ja Facebookista.