Stories Of Women in Engineering – Maija Saarman

Maija Saarmanin haastattelu

Olen kotoisin Nurmijärveltä ja työskentelen HR Specialistina ALTEN Finlandilla.

Olen suorittanut maisterin tutkinnon palveluliikkeen johtamisesta, jossa opinnoissani syvennyin palvelujen kehittämiseen ja henkilöstöjohtamiseen.

Voitko kertoa meille lisää intohimostasi ultrajuoksuun ja mitä se merkitsee sinulle?

Intohimoni on ultrajuoksu, jossa juostaan maratonia pidempiä matkoja. Minulle se tarkoittaa sitä, että joudun puskemaan itseni fyysisesti ja henkisesti äärirajoille. Itseni ylittäminen tässä lajissa on henkilökohtainen haaste, joka ajaa minua huippusuorituksiin.

Voisitko kertoa jonkin erityisen kokemuksen ultrajuoksumatkaltasi, joka oli erityisen haastava mutta palkitseva?

Yksi kovimmista haasteista, jonka olen kohdannut, oli 86 kilometrin polkujuoksukilpailu Lapissa, Suomessa. Kohtasin useita ongelmia koko juoksun ajan, mutta niiden voittaminen tuntui uskomattomalta. Maaliin pääsy oli todella palkitsevaa kaikkien haasteiden ja takaistujen jälkeen.

Mitä yhtäläisyyksiä näet ongelmanratkaisussa ultrajuoksussa ja työssäsi?

Sekä ultrajuoksu että työni edellyttävät molemmat tehokasta ongelmanratkaisutaitoa. Kilpaillessani törmään usein odottamattomiin haasteisiin, jotka minun on ratkaistava. Haasteet voivat olla samanlaisia kuin ne haasteet, joita saatan kohdata työelämässä. Kyky ajatella kriittisesti ja löytää ratkaisuja on ratkaisevan tärkeää molemmissa tilanteissa.

Mikä on ollut tähän mennessä merkittävin saavutuksesi ultrajuoksussa?

Tähän mennessä suurin saavutukseni on kahdentoista tunnin ratakilpailun suorittaminen Suomessa, jossa onnistuin juoksemaan 102 kilometriä kyseisessä ajassa. Tämän lajin äärimmäinen luonne on se, joka vetää minua eniten puoleensa. Laji tarjoaa ainutlaatuisen onnistumisen tunteen, jota on vaikea löytää muualta.

Write the story with us!